Jag vill leva i dag

 20111107
Ensam, singel och utan någon aning om vart jag ska ta vägen när jag är klar med min utbildning. Det är jag. Oklar, otydlig och osynlig i framtidskikaren. Det är inte åldersnojja jag drabbats av utan känslan av att stå och trampa med mitt eviga pluggande medan omgivningen lever vidare.

Generellt plågas jag inte av detta, jag gillar studier och möjligheten att hela tiden lära mig nya saker, förutom vid just de tillfällen då jag infinner mig med vänner som redan tagit sig över till den andra sidan. Då blir jag det svarta fåret som fortfarande går i skolan och som inte har en andra hälft att klistra fast mig vid. Ständigt bombarderas jag av foton från bröllop, foton på barn samt statusuppdateringar på facebook om vilka fantastiska jobb vänner har. Jag själv blir inte mer vuxen och undrar därför vid flera tillfällen om jag lider av kronisk omogenhet.

Med vuxenheten kommer arbete, bostad, stabilitet och familj. Innan man uppnått detta, drömmer man om det och strävar efter att få det. Dagligen pratar man om vad man ska göra. Hela livet blir ett stort fokus framåt. Hela tiden ska man söka - att bara nöja sig med sin livssituation och nuet är svårt.

Med tankarna fem år framåt i tiden riskerar jag att förbise den närvarande stunden. Jag riskerar att glömma att njuta av det som händer idag och imorgon. Jag läser en fantastisk utbildning på Molkoms folkhögskola som är något jag drömt om men att slappna av och njuta är klart svårare än att producera en lista på saker jag ska göra, borde göra eller vill uppnå, hur mycket jag än försökerEmilia Lindholm
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR