Att vara eller att inte vara perfekt

 20111120

Utsidan är det som ger insidan en chans, en riktig klyscha enligt min mening. Det ligger en viss sanning i det men ingen bryr sig om ifall personen i fråga är vacker om den ändå inte har något vettigt att säga. Att se bra ut är ingen garanti för att vara duktig på att ta för sig och synas.

Utstrålning i kombination med självsäkerhet hör ihop och det kan man ha utan att vara vacker, vad nu vacker egentligen innebär. Det ligger i betraktarens ögon. Jag tycker att det är mer charmigt att vara trygg i sig själv och låta andra se det genom att inte bli nedtryckt och falla för grupptryck.

Ordet charm klingar fint i mina öron och jag har funderat på om det är något som man föds med eller utvecklar med åren. Det krävs inte många minuter innan jag kommer fram till att det har att göra med hur man väljer att framhäva sig själv.

Alla känner säkert till uttrycket ung och dum. Det finns två sidor att se på det, på något vis tycker jag att det var en charmig period i ens liv, den var nödvändig att ha upplevt för att kunna bli den jag är i dag. Den var å andra sidan en aning tragisk också då den mest innehöll ett evigt sökande efter att finna sig själv, den roll man ville känna sig självsäker i. Det är viktigt att skapa sig ett bra självförtroende för att kunna bli trygg i sig själv och kunna visa det i olika sammanhang.

Jag tror inte att jag är ensam om att tänka på hur jag vill att andra ska uppfatta mig första gången jag möter någon. Det spelar ingen roll om man känner att självförtroendet är på topp innan mötet. Alla försök till att mota bort känslan av rädsla för att andra ska få fel uppfattning brukar misslyckas. Det finns alltid en tanke om att det kan gå snett och självklart går det inte alltid som man tänkt sig men det är det livet är till för, att utvecklas som person. Det är som en slags roll som man växer in i. Man lär sig hela tiden att ta sig an nya situationer och människor, hur man ska förhålla sig till olika personligheter. Det är en del av det sociala spelet, att ge och ta.

Med en strävan efter ett bra självförtroende och en vilja att visa upp sin unika personlighet kommer man långt. Det som ger insidan en ärlig chans är inte utsidan. I det långa loppet är det bara insidan som gör att personer bestämmer sig för att stanna kvar i ens liv, alla är då perfekta på sitt eget sätt.
Emma Messa 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR