Livet är en schlager?

 20120206
Melodifestivalen 2012 är nu i full gång. Generellt från varje år är att det skapas tusentals diskussioner när schlagerfebern slår ut och lördagens deltävling var inget undantag. Jag har kollat på melodifestivalen så länge jag kan minnas och fortsätter varje år att följa tävlingen, av ren tradition. I lördags var det rent ut sagt nostalgiskt från vissa artister. Men man kan lätt konstatera att det var bättre förr.

Marie Serneholt var ett bra exempel i lördags med sin guldiga byxdress. Det skulle lika gärna kunna vara Carola Häggkvist som för 29 år sedan dansade runt i sin gula sparkdräkt. Nu för tiden gäller det dock att allt ska vara så tight som möjligt och helst en liten troschock också. Full pott till Marie som lyckades med båda i sin superslimade dykardräkt.

Afro-Dite gjorde comback med små afrodiskborstar som maskotar. Efter ett uppehåll på tio år fick svenska folket höra hur dagens schlager ska låta. Jag minns som att det vore igår jag hörde deras vinnarlåt för första gången. Trion verkligen upp till sin storhit Never let it go i lördags. De hade varken släppt glitterklänningarna eller koreografin från 2002.

Vi får ju såklart inte glömma allas kapten Karlsson som numera är känd som the Moniker. Jag minns honom som den färsprutade och galna grabben från idol. Förra året visade han att den sidan lever kvar i själen. Med en beatles-inspererad låt hoppade han på ett löpband i refrängen och gjorde succé. I år kändes det inte som någon Oh my god-upplevelse. Jag hoppas snarare på att den mörka sidan han visade i lördags inte är this is just the beginning.

Frågan jag börjat ställa mig själv de senaste åren är, vart tog egentligen melodifestivalen vägen?
Själva tävlingen lever vidare men det känns numera som att undernamnet för melodifestivalen är musiktävling istället för schlagerfestival. Det verkar som att nu för tiden finns det ingen speciel genre för vad som får delta. Det är nog någonting som det inte kommer bli änding på. Att det kommer vara stora kontraster med underhållare som Sean Banan med rumpskakning i tvn mot growlange Dead by april är nog något som vi måste bli vana med. Det glammiga och glittriga schlagerlivet känns tyvärr väldigt back in the days.

 


Text: Nathalie Tranberg

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR