En kassörskas bekännelser

 20121130

"Hej hej!" hör jag mig själv kvittra bakom kassan. Utåt sett är jag en ytterst charmig kassörska. Första kunden för dagen har tydligen tappat talförmågan då denne inte yttrar ett ord tillbaka. Dags att betala. I näven får jag en ihopvikt, tillknycklad sedel. "Så trevlig", tänker jag. "Något att pyssla med en stund".

Efter att nästa kund fått vänta på att jag trasslat upp sedeln kommer en påse innehållandes äpplen och päron nedför bandet. "Nämen stackare, kan inte ens skilja på olika frukter. Trevligt för mig i alla fall, som får lov att öppna påsen och separera frukterna för att kunna slå in de två olika PLU-numren i kassan. Onödigt arbete är alltid roligt."

Nu anländer en storhandlare. Först på bandet kommer chips, tomater, ägg och en tidning. Sist på bandet åker mjölk, potatis och tre stycken 1,5 liters drickflaskor. "Smart drag av kunden, om denne nu alltså satsade på att totalmosa sina ägg och chips. Antar dock att kunden vill ha hela varor. Jag får väl skjuta de ömtåliga varorna åt sidan. Slitningsskador är väl inte så illa?" Dags att betala med kort. Kunden undrar irriterat vad denne ska trycka på. "Tänk om det ändå vore så simpelt att det fanns instruktioner i displayen".

Nästa kund förklarar för mig att det minsann är väldigt dyrt att handla i denna butik. "Wow, tydligen ser jag ut som någon som bestämmer priserna hos en av Sveriges största livsmedelskedjor."

Vid det här laget har storhandlaren precis börjat packa sina varor efter att ha småpratat en bra stund. Jag måste alltså köra ner ett flertal kunders varor på samma sida av bandet. "En utmaning är alltid kul."

På tal om utmaningar, här kommer tre apelsiner på flykt. Efter en vild jakt stoppar jag tillbaks dem i den vidöppna påsen. "Självklart ska kunden inte knyta sin egen påse. Det är ju naturligtvis meningen att jag ska göra allt för dem. Jag ska stå på huvudet och skita i vinkel för deras skull om det vore så."

Kunden betalar kontant. En smutsig, blodig hand närmar sig. "Åh, så mysigt, lite kroppsvätska. Vill du ha lite spott i växeln som gentjänts?". Utåt sett är jag en ytterst charmig kassörska.

Ha en trevlig helg!

Malin Skoland Jansson


 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR