Lyxproblem

 20130215

Här kommer ett scenario ur mitt liv som jag förmodligen inte är ensam om.

Jag står i min garderob och tänker för säkert 100 000:e gången: JAG HAR INGET ATT KLÄ PÅ MIG!! Jag tänker det inte bara utan skriker det indirekt till min sambo i hopp om att han kommer lösa mitt dilemma, eller bara för att ha någon att utagera mig på. Det går sådär, som vanligt säger han att jag har hela garderoben full med kläder och inget att klaga på ”ta bara på dig något” säger han medan han springer förbi och tycker man är galen som har 58 klänningar men spenderat över en timme i garderoben.

När man sedan äntligen har hittat något som känns ”Yes, det här är jag i dag” ska man dessutom tänka på funktionaliteten. Råkar dagens ”yes” vara en knallröd tunn sidenklänning med urringning från Isabel Marant och till det ett par träskor från Swedish Hasbeens med en slokhatt på huvudet som finnish men det visst är 20 minus ute så är det bara att börja om. Ja sådär kan man hålla på ett tag.

Men det är inte så lätt. För visst har jag kläder att ta mig för att fylla funktionen att vara påklädd men utmaningen är ju att hitta något som man känner för just i dag. För mig är det det som kläder handlar om, de ska spegla hur jag mår eller hur jag vill må, göra så att jag känner mig bekväm, känner mig hemma vart jag än går.

Att hitta något att klä sig i kan man se som en plåga, eller så kan man njuta av det, se det som en konstform, låta ens kreativitet flöda, kombinera nytt med gammalt, strikt med avslappnat. Jag väljer det senaste, att bara njuta av denna morgonvånda när man inte vet vad man ska klä sig i och låta min kreativitet  blomma upp ur den förtvivlan.

Malina Arp

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR