Kära folkmassa, jag avskyr dig

 20130405

Luften är tät, varm och fuktig. Känns som jag suger i mig någon annans svett med varje andetag. En doft att diverse kroppsliga odörer blandat med alltför mycket rakvatten. En främmande människa så obehagligt nära att jag känner dennes osande värme. Ett gäng ungdomar pratar högt och framförallt ogenerat om helgens bravader. En unges vrålskrik skär i öronen medan föräldern tittar bort och låtsas som ingenting. Förmodligen väsnas glinet av ingen vettig anledning alls. Eller så kanske, kanske är det lika besvärat som jag.

 

Jag är inte särskilt förtjust i att åka buss. Det känns omständligt och det innebär att rätta sig efter tidtabellen. Dessutom stannar ju bussjäveln överallt för att plocka upp och släppa av folk. Folk. Jag avskyr folk. Alltså inte folkslag, utan hoper av människor på samma plats. Det utan tvekan värsta med kollektiva färdmedel är när de är fyllda till bredden av människor. Tänk dig att du precis kommit från en tung arbetsdag och händerna är fulla av matkassar. Benen vill ge upp och huvudet har flytt till Mexico. Det enda som står mellan dig och hemmet är en bussresa. Efter att ha vacklat dig ombord och krånglat upp busskortet kommer du till insikten att alla säten är upptagna. Varsågod att stå upp hela resan. Varför måste folk åka buss när JAG ska åka buss!?

Det kanske låter fientligt och egoistiskt. Må så vara, det är sanningen. Den mentaliteten förföljer mig överallt. Varför måste folk vara ute och handla när jag handlar? Varför måste folk äta på just den restaurangen jag ska äta på? När jag nu framställt mig själv som en illasinnad människa vill jag bara klargöra att jag faktiskt kan tycka om andra. Andra personer. Jag har väldigt lätt att gilla personer. Men inte folk. Bussen, kön i butiken eller varför inte marknader. När det handlar om massorna tappar jag allt vad empati heter. Dagdrömmar om att be den där föräldern säga till sin unge att hålla käften smyger sig på. Härmed lovar jag, så fort möjligheten dyker upp, att skaffa bil.


Malin Skoland Jansson

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR