Drömmen om världen

 20130408

Flyga. Ordet innebär helt skilda saker för den som läser eller hör ordet. Det kan betyda en hemsk rädsla, en tanke på omständighet eller den där känslan av lycka att man ska åka bort eller hem.

För mig innebär flyga det sista. Min flygningsdebut var några månader efter studenten. Jag hade längtat och drömt om detta sedan jag var liten. Tänk att få vara uppe i luften och se ner på allt. Hur litet allt egentligen är. Första gången jag stod på flygplatsen var destinationen London. En stad jag alltid varit intresserad av. Både för språket, dialekter, mat, kultur – allt. Det var läskigt att vara på flygplatsen, även om det säkerligen är en av de minsta i Sverige. Jag åkte från Säve utanför Göteborg och landade på Stansted efter cirka två timmars flyg. Stansted var stort, och för en förstagångs resenär, krångligt. Men väl i Londons inre stad var det fantastisk. Allt man drömt om och mer.
Efter det har det blivit tre till resor till England. Ett fantastiskt land med enorma möjligheter. Nu i april ska jag sätta mig i ett flygplan igen. Denna gång är destinationen Irland tillsammans med klassen från folkhögskolan. Tanken på att flyga gör att det pirrar i magen. Ett nytt resmål, med nya människor och till en annan stad jag drömt om att få se. Dublin med sina pubar med irländsk folkmusik, sina fantastiska sagor och den berömda ölen Guinness. Ett land som alla känner till, men ändå inte har riktigt koll på.
Denna gång är resan inte för nöjesskull, men det spelar ingen roll. Att få komma till Irland och jobba med journalistik är två roliga saker i ett och samma paket. Det kommer säkert att vara få soliga dagar med högt tempo och lite sömn, men det ska bli kul att få uppleva det med mina klasskompisar och kollegor. Väl tillbaka i Sverige kommer känslorna inom mig att skrika efter att resa igen. Det finns så många ställen att hinna se och uppleva innan man lämnar denna planet för, om det existerar, efterlivet. Spanien, Italien, Japan, Australien, Marocko, Egypten och många många fler. Men ett land i taget, och det fortsätter om mindre än en månad.

 

Jenny Malmborg

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR