Nästan som hemma

 20130504

För snart en vecka sedan landade vi i Dublin. Till en början var allt nytt. Skyltarna som står på iriska och engelska, de olika gatunamnen och alla nya dialekter som hörs.


Men trots allt nytt, så anpassar jag mig väldigt snabbt. Alla gator och butiker som först var främmande är nu mer eller mindre bekanta och det börjar kännas som att det inte alls bara var för knappt en vecka sedan man kom. Till en början var det mest i Dublin som upptäckterna gjordes, men resor till både Belfast på Nordirland och Bray gjorts. Bray är en kuststad cirka 40 minuter ifrån Dublin, men känns som ett helt annat ställe. Det är litet, mysigt och runt gatorna finns det gamla 50-tals högtalare som spelar just 50-tals musik.
När DART-tåget körde in på stationen i Bray kändes havslukten svagt direkt. När man är uppväxt vid havet finns det inte mycket som slår att se, höra, lukta och känna havet och det var väldigt välkommande. Men även om Bray var ett litet och mysigt ställe med hav och berg precis intill, slår det inte den fantastiska stad som är Dublin. Med alla pubar som spelar härliga toner av folkmusik som hörs långt ut på gatorna om kvällarna och alla mysiga små caféer och fina parker med blommande körsbärsträd. Det enda som fattas Dublin är faktiskt lukten och synen av hav, annars känns det nästan som hemma att vara i denna stad.

Jenny Malmborg

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR