Krönika: Våldet är fel väg

 20130928

Cirka 40 skottlossningar och fyra döda. Göteborg har under 2013 blivit en stad, som drabbats av våldet. Oskyldiga människor drabbas, och många är oroliga. Ska det verkligen få vara så? Att folk ska behöva gå runt och oroa sig, så de knappt vågar gå utanför dörren. 

Text: Daniel Rasmusson

Jag tycker det är fel. Folk ska känna trygga i sitt hem. Inte behöva gå runt och oroa sig, om att det kan ske en skottlossning utanför huset. Eller något annat hemskt för den delen.

Jag har levt hela mitt liv i Göteborg, och har aldrig varit med om något som liknat detta. Inte som jag upplevt på samma sätt.

Och tänk på de människor som har förlorat livet, och deras nära och kära. Samtidigt kan det vara svårt att sätta sig in i den situationen, att förlora någon. Det är något vi människor inte vill uppleva, men som tyvärr finns där ändå.

Våldet ligger bakom stor grund av detta. Frågan vi kan ställa oss är: vad kan vi göra för att minska våldet? En stor fråga, som jag egentligen inte har något bra svar på. Få fast de som utför dessa hemska dåd, är en start.
En sak borde vi kunna enas om; våldet måste minskas. Och det gäller så klart inte bara i Göteborg, utan överallt.

Samtidigt ligger ju det som skett i Göteborg närmast. Och då framförallt i Biskopsgården, där de flesta av skottlossningarna varit. Ett område som skulle kunna kallas för ”Göteborgs-ghetto”. Ett ställe där det bor ganska många invandrare. Sedan säger jag verkligen inte att det är invandrare som ligger bakom händelserna.

Tyvärr är det oftast i sådana områden som dessa händelser kan ske.

Det är hemskt. Det är något som inte ska få finnas, men ändå är det en del av vardagen. Jag känner att jag inte längre blir förvånad när jag läser om en skottlossning. Det börjar bli en vana. Och jag tror inte att det endast är jag som tänker så. Hur hemskt det än låter.

Så jag hoppas att det är slut på skjutningarna nu, för jag vill känna mig säker i min egen hemstad. Så tror jag alla människor känner. 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR