Skärp säkerheten på Arena!

 20140203

 

En ny skandal på en svensk fotbollsarena. Återigen var det på Tele2 Arena som det skedde. Något måste verkligen göras åt säkerheten på denna nybyggda arena.

Text: Daniel Rasmusson.

Det var i lördags som Djurgårdens IF tog emot Union Berlin i en träningsmatch. Cirka 8 500 personer fanns på plats för att se denna drabbning. Matchen hann knappt starta innan kaos utbrytit, efter att supportrar från båda lag stormat planen och kastat pyroteknik mot varandra.

Starten till det hela var att Djurgårdens fans hade hållit upp en banderoll med texten ”BFC Dynamo Berlin” som är Union Berlins största rival. Det hade retat upp deras anhängare på plats och föranledde att de sprang in på planen och tände bengaler.
Djurgårdens fans svarade då med att göra samma sak och det blev en hetsig stämning.

Det är som sagt inte första gången något sådant här sker på Tele2 Arena. I september så avbröts matchen mellan Hammarby och GAIS, sedan supportrar till Hammarby tagit sig in på en avstängd sektion ovanför GAIS-klacken och kastat pyroteknik och andra föremål ner bland GAIS-anhängarna.
Att det återigen sker är jag tyvärr inte förvånad över. Tele2 Arena har en väldigt dålig säkerhet och det är hur lätt som helst att ta sig in på planen. Det är sex meter till planen från läktaren och inte alls långt för att hoppa ner.

Så ska det så klart inte få vara. Visst så är det häftigt när man kommer nära planen, men att kunna röra vid en spelare vid inkast ska inte få ske. Något måste göras åt säkerheten. Speciellt framför klacksektionerna, men sedan överlag på arenan. På något sätt borde den byggas om.
Sedan har så klart klubbarna ett ansvar att hålla koll på sina egna supportrar, men det behövs ett samarbete med Tele 2 och Stockholm Globe Arena som var byggansvariga.

Det är bra att de tar tag i sakerna nu, för det behövs som sagt göras något. Att bengaler tänds på matcher tror jag kommer vara svårt att ta bort, men jag känner att det borde gå att minimera riskerna för att liknande saker som skedde i lördags ska behöva ske igen.
Folk ska kunna gå till en svensk fotbollsarena och njuta av fotbollen och den sköna atmosfären som supportrarna skapar. 

 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR