Krönika: Människan, hundens sämsta vän

 20141127

Innan jag säger något vill jag först påpeka att jag inte är så insatt eller påläst när det gäller vargdebatten eller någon annan slags jaktfråga, jag ogillar jakt i alla fall och det står jag för. 

Text: Almir Cancarevic 

 

 

Nu kanske jag också skjuter mig själv i foten när jag säger att det är bättre att jaga än att låta djur sitta i en liten trång bur och vänta tills dem blir slaktade. Jag vill inte trycka ner mina åsikter i någons hals så jag tänker inte fortsätta att prata om det. Men det här ämnet handlar just nu om jägare och deras hundar.

Något som verkligen grind my gears med jägare nu förtiden är hur ofta dem gnäller om att vargen dödar deras hundar. Varför gör ni det ens? Om ni bryr er så mycket om era hundar, varför tar ni då med era hundar ute på jakt när ni vet att ni utsätter era hundar till fara? Varför går ni inte ut själva och jagar? Vad har hunden förtjänat för att bli behandlad så här? Är inte hunden människans bästa vän? Om jakt är eran hobby, så fine jaga, men lämna hundarna hemma och ta inte med dem ut på jakt om ni inte vill att dem ska bli ihjälbiten av en vargjävel eller att ni själva råkar skjuta dem.

Det här gäller inte bara jägare, utan också poliser som till exempel använder hundar och till med hästar för att röja bort demostranter. Jag kanske låter som en klyschig new age hippie som gillar att meditera och röka peyote, men djur är individer och inga verktyg för strid. Jag tycker att djur ska behandlas med respekt, speciellt om det är någons egna djur.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR