Krönika: En Youtube-dröm

 20141208

 

Jag vet inte hur många timmar jag suttit framför Youtube och sökt på saker jag vill göra eller platser dit jag vill åka. Det börjar med ett klick och sedan är jag fast. 

Text: Ayar Alarcón

I nästan ett och ett halvt år hade jag kollat igenom otaliga videoklipp från berget Huashan i Kina. Det var så otroligt vackert. Allt ifrån dess tempel, till de löjligt branta stentrapporna som var utkarvade i berget. Men det som fick mig att boka tågbiljetten till Kina var ändå bergets speciella attraktion, Huashan Plank walk. Tre gamla brädor som bildar en smal brygga som ligger utmed den 90 tradiga bergssluttningen.

Tre månader senare stod jag där i kön i väntan på att få hoppa ut på plankorna. Adrenalinet rusade genom kroppen och jag kunde knappt hålla mig stilla. Tjugo minuter gick. Snart så. En timme senare så stod jag fortfarande i den jävla kön. Hallå vad händer? Ytterligare fyrtio minuter gick, men till slut så stod jag plötsligt där framför den livsfarliga promenaden med världen under mig som utsikt. Nu var jag verkligen här. Det var inte på film längre. Jag satte fast min sele i kedjan som hängde på berget och började gå. Nästan direkt hamnade jag bakom en två meter lång skäggig australiensare som knappt rörde sig framåt. Han darrade på handen när han räckte mig sin kamera för att ta en bild på när han gjorde tummen upp med ett skräckslaget leende.

Jag lyckades ta mig förbi och känslan när jag gick där utan någon framför mig var otroligt överväldigande. Jag tänkte tillbaka på alla de gånger när jag legat hemma i soffan och kollat på filmer härifrån. Jag hade nog världens bredaste leende när jag jag gick där. Så här i efter hand när jag kollat genom mina egna videos därifrån kan jag höra hur jag skrattar. Det kommer jag inte alls ihåg att jag gjorde när jag väl var där.

Det här är bara en av många Youtube drömmar som jag förverkligat. Nu var det ett tag sedan jag sökte mina drömmar men förhoppningsvis kommer jag på något snart igen. 

 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR