Att bara vara är svårt nog

 20090420

Det sägs att man genom andra lär känna sig själv. Kanske är det så. Kanske inte. Oavsett vilket borde man vara tacksam för varje gång man glimtar skärvor av sig själv i någon annans ögon. Först då får man en möjlighet att stanna upp och granska det uppenbara. Det som gör oss till dem vi är.

 

För visst är vi alla olika trots våra likheter. Eller snarare trots våra försök att hitta och skapa likheter, även där de inte finns. Personlighetsdrag kanske enbart konstruerade som små rum för själen att gömma sig i. En plats att söka skydd på när världen runtomkring en känns både självklar och knasig. Allt kaos på en och samma gång.

Mina drömmar är endast mina. De är mina att förvalta eller blunda för i den oändliga jakten på lyckan. De ser kanske inte ut som dina, för jag är inte du och du är inte jag. Kanske gömmer de sig i ett hus på landet. Eller i ett nytt barn. Kanske är den ultimata anställningen med den höga lönen slutmålet för allt mitt slit. Vem vet. Inte är det jag och ännu mindre du.

Hur ska man kunna veta vilken väg som leder snabbast fram till det mest efterlängtade. Och hur vet man att man överhuvudtaget har hittat rätt när man väl står där med den rätta kryssraden i sin hand.

Man borde vara tillfreds, men det enda man känner är en konstig, malplacerad känsla av förvirring. Ett varken ut eller in tillstånd. Som tusentals små nålstick drar frustrationen över ens kropp och själ. Den sista pusselbiten borde läggas på sin plats, men återigen river man upp allt för att börja om. Nålsticken försvinner och själen får ro. Om bara för en liten stund, för snart är man där igen. Mitt i stormens öga.

Livets frågor är många. Likaså är vi som försöker svara på dem. Egentligen borde man bara skita i det. Att jämföra planer och söka efter omöjliga sanningar som snarare förvirrar än leder till konkreta lösningar. Vi borde bara acceptera varandra och vara i det som är. Just precis i dag. Här och nu. Men tänk att det ska vara så svårt?


ELMA PASALIC GÖRANSSON
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR