Bättre begagnade löständer på Blocket

 20091004

Blocket är Sveriges största köp- och säljmarknad på internet. För ungefär en månad sedan köpte jag en liten bil via blocket. Min gamla rostiga Volvo 940 som rullat nästan 45000 mil byttes ut mot en Golf. Genom en annons på internethemsidan blocket.se kontaktade min sambo den dåvarande ägaren. Ägaren förklarade vänligt att det var "sjukt många" som ringde på annonsen och att det redan var en hel familj där och provkörde bilen. Efter en stund ringde ägaren upp och sade att vi var välkomna att provköra. Vi slängde oss iväg i hopp om att få med oss en billig pendlarbil hem. Familjen som provkörde innan oss köpte inte bilen. Men under den korta tiden hade de ändå hunnit röka i den och de hade prutat skamlöst. Det ringde oavbrutet i säljarens mobiltelefon och varje gång bad han tålmodigt och bestämt intressenterna att återkomma lite senare. För att göra en lång historia kort så slutade det med att vi köpte bilen. Men jag kunde inte sluta fundera på varför anonnssidan Blocket lockar så ofantligt många läsare. Blocket har tre miljoner unika besökare per vecka och är Sveriges tredje största sajt näst efter MSN och Aftonbladet.se. Många människor, däribland min sambo, spenderar ett stort antal minuter om dagen till att strötitta på annonser inom diverse kategorier. Är det av ren nyfikenhet eller vad beror det på? Jag lyckades aldrig stilla min nyfikenhet inom området. Jag halkade in på en hemsida som var lite roligare och lite knasigare. På Best of blocket.se finns de knäppaste och konstigaste annonserna från blocket samlade. Och trots att det på startsidan intygas att alla annonser härstammar från riktiga blocketannonser så vågar jag inte riktigt tro på det. Finns det verkligen någon som säljer fem par äkta löständer, efter äldre släkting, i befintligt skick? Och låt mig vända på frågan, vem i hela världen vill betala för använda löständer?

Trots att majoriteten av alla annonser på Best of blocket.se känns överdrivna och ibland ihopdiktade så kan man få sig ett riktigt gott skratt. Men innan du börjar skratta - se till att löständerna sitter där de ska!

Helena Bengtsson

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR