Människors lika värde...

 20091012

Droger.
Missbrukare.
Narkomaner.
Har dessa ord en positiv klang? Vad tänker du och vad associerar du till? Narkomaner är ett föraktat släkte! Tänk så de ställer till det för sig själva, sina nära och kära och framför allt ställer de till det för samhället. Inte nog med att de missbrukar narkotiska preparat i olika slag och former. De kostar dessutom samhället och skattebetalarna en förmögenhet varje år. Ingen kan väl egentligen räkna ut vad en missbrukare kostar samhället under sin levnadstid, allt beror ju på en rad olika faktorer men vad vi alla vet är att många missbrukare ägnar sig åt kriminell verksamhet för att få ihop till sin dagsranson, vilket bara det är en samhällelig ekonomisk börda. Behandlingshemmen och fängelserna är överfulla och vad kostar en dygnsplats, för en person, på en anstalt tror ni? För att inte tala om deras beteenden! Usch å fy så de skränar och beter sig och skrämmer upp både gamla och unga där de hänger i stadskärnorna.
Vi föraktar de. De som bara förstör och sabbar för sig själva och andra. Dessa tankar tror jag är vanliga bland herr och fru Svensson och vad säger vi då om FN:s stadgar att alla människor är lika mycket värda....
Sen har vi de andra missbrukarna. De mer sofistikerade. De med stil. De som med drogernas hjälp skapar verk som blir hyllade till skyarna. Ta Mick Jagger och de andra grabbarna i The Rolling Stones till exempel, Curt Cobane, Janis Joplin, Elvis Presley, Bob Marley... Ja, listan kan göras lång. Vad tycker vi om de narkomanerna?
Narkomaner och narkomaner, kanske vi säger om de. Vi ser knappast de som tunga drog missbrukare trots att de inhalerar och knaprar i sig med svalget vidöppet i STORA mängder. De hyllar vi. Hänger upp deras bilder på våra väggar. Åker flera mil och betalar dyra pengar för att få se ett uppträdande och få stå där framme i arenan och skrika sig hes.
Narkomaner som narkomaner eller ?
Hatar vi droger eller ?
Har alla människor lika värde?
Varför, i så fall, gillar vi de kreativa narkomanerna och föraktar de destruktiva?

 Ulrika Lönnfjord

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR