Skriv ut sidan

SM-guld till Bernholm

 20090215
anna_bernholm_elin_brostromimg_6369
Anna Bernholm befäste sin ställning som en av Sveriges bästa judoutövare i juniorklassen. I helgens SM-tävling i Nacka vann hon guld. Men framgångarna för Molkoms judoklubb slutade inte där. Elin Broström visade framfötterna och knep bronset i kadettklassen.


Hur känns det?
- Det känns bara skönt, det är första SM som jag vunnit för tidigare har jag kommit trea, säger Anna Bernholm.

Målet att ta sig till junior-EM kvarstår och helgens framgång tror hon verkligen visar var hon står i Sverige. Vägen till guldet gick via fyra matcher. De tre första kunde hon avgöra innan full tid. Under finalmatchen mot Henny Gabert, som tävlar för Stockholmspolisen, ledde hon i princip hela tiden. Även om hon kan känna av en större press sedan uttagningen till landslaget märker hon inte av det under matcherna.

Under snart två år har hon gått på judogymnasiet i Frövi och det tror hon har varit en stor del i framgången. Där har hon kunnat utveckla den tekniska biten ytterligare.
- Vi har tränare som kan judo och det finns många att träna med hela tiden. Bra motstånd!, förklarar hon.

Hjälptränare på sportlovet
Det blir en hel del resande i landslagsdressen och om några dagar bär det av till Frankrike för en stor tävling. Men innan dess tillbringar hon sportlovet i Molkoms judohall tillsammans med Elin Broström. Där fungerar de båda som hjälptränare.

Elin Broström har utövat judo i nio år och helgens tävling var den första sedan hon vid nyår gick upp till åldersklassen kadett.
- Jag var jättenervös och ville verkligen vinna, säger hon.
Givetvis kändes det besviket att förlora semifinalen men hon hoppas få möta en av helgens konkurrenter i skol-SM i maj. Nu siktar även hon på att ta en plats i landslaget. För att nå dit kommer hon träna mera och åka på fler träningsläger.
- Jag får väl åka till Frövi och träna som Anna, säger Elin Broström och skrattar.

TINA PERSSON
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

De tävlande i juniorklassen är under 20 år och i kadettklassen under 17 år. Både Anna Bernholm och Elin Broström tävlar i viktklassen minus 63 kilo.

 Webbtv:Vem är Anna Bernholm?