Skriv ut sidan

Fyra guldmedaljer hittills under 2011

 20110218
Ida Eriksson från Molkom judoklubb har redan tagit fem medaljer i år. De senaste två i guldvalör tog hon i Tallin Judo Cup.
p1010104_liten
FOTO: PRIVAT
Prisutdelning i Talinn när Ida tar emot sin guldmedalj


Två guldmedaljer i Tallinn, en i Stockholm och en i Drammen. Plus en silvermedalj. Så har judoåret börjat för tolvåriga Ida Eriksson från Molkom judoklubb.
- Det bästa med judo är själva tävlingarna, säger hon.

Ida Eriksson från Molkom judoklubb är just nu på topp. Förra helgen tävlade hon i två klasser i Tallinn Judo Cup där hon tog guld i båda. Klasserna var flickor under 15 år -44kg och flickor under 17 år -44kg. Att Ida bara är 12 år spelade ingen roll när hon slog ut den hårda konkurrensen. Det var 730 deltagare från 13 länder som deltog i cupen. Tack vare Idas två guldmedaljer hamnade Molkom judoklubb på 13:e plats i klubbsammanställningen.
- Tävlingen i Tallinn och de i Finland har varit bland de roligaste. Det är kul att vara borta länge plus att man får resa på så olika sätt som till exempel med båt och flyg, berättar Ida.

p1010117_liten
FOTO: PRIVAT
En trött men lycklig Ida vilar ut på hotellet efter tävlingen.


Fler medaljer
Bara en vecka tidigare än tävlingen i Tallinn tog Ida dessutom ett guld när hon deltog i Södra Judo Open i Stockholm. Även här var klassen flickor under 15 år -44kg. I samma tävling tog även två andra flickor från Molkoms judoklubb hem varsitt silver.
Ida berättar att judoklubben har många tävlingar varje år och att hon även har tagit flera olika medaljer innan, både förra året och året innan det.
- Det bästa med judo är själva tävlingarna. Det är stämningen och att vi är många som åker och hejar på varandra som är kul.

Årets första guld
I januari i år deltog Molkom judoklubb i den norska Nyttårsstevnet i Drammen och tog där sammanlagt fem medaljer. Ida Erikson tog ett guld och ett silver. Det var en bra start på året både för Molkom judoklubb och för Ida Eriksson.
- När vi tränar inför tävlingar är det alltid lugnt veckan före tävlingen medan vi tränar extra hårt veckan innan det.
Ida har nu tränat judo mellan fyra och fem år och tror absolut att judo är något som hon kommer att hålla på med länge.
- Min pappa har tränat judo tidigare så det var han som tog med mig för att titta. Efter det blev det att jag började själv.
Nästa tävling för Ida är i Oslo om några veckor.